Vinnere av Oslo Tour Stovner – Håkon Kveseth og Sigrid Sandum

Tredje og siste runde av Oslo Tour ble avholdt på Stovner DiscGolfPark i strålende sol og nyslått bane, men med betydelige mengder vind som gjorde sitt for deltagerne. Til tross for dette var det god stemning og meget bra kasting hele dagen, og til slutt var det Håkon Kveseth som vant Open Herre og Sigrid Sandum som vant Open Dame. 

20160716_112015

Stovner kasteren Fredrik Runsjø i godværet.

Oslo tre klubber kunne nok en gang invitere til Norges beste tour, og denne gangen var det Stovner som var scene for Oslo Tour. Det var en egen turneringslayout med 19 hull som videre utfordret spillerne, og med nyslått gress og flaggene heiset var det god stemning til tross for vinden. Simen DiscGolf var tilstede for å filme feature card og lead card i Open Herre, og ryktene sier at det ble mye bra å glede seg til.

Medvind fra første kast i Open.
I Open Herre var det Hamars sterkeste mann Håkon Kveseth som hadde en komfortabel ledelse etter første runde, som han forsvarte i runde to og tok seieren. Vinneren av Oslo Tour Muselunden, Morten Falk, gikk en fantastisk andre runde og kastet seg inn på andreplass, som ble delt med Eirik Myklebust og Steinar Nagy. I Open Dame var Trondheim Frisbeeklubbs Sigrid Sandum også i en komfortabel ledelse etter første runde, og tok hjem seieren foran Camilla Nordhei fra Muselunden og Trine

Håkon Kveseth vant Oslo Tour Stovner, men greide ikke å lande en ace under ace racet.

Håkon Kveseth vant Oslo Tour Stovner, men greide ikke å lande en ace under ace racet.

Haugen fra Sandnes på tredjeplass.

Amatørklassene regjerte
Under hele touren har over 65% av deltagerne vært påmeldt i de tre amatørklassene, og dette var heller ikke noe unntak under turneringen på Stovner. I Advanced ble det delt førsteplass mellom Marius Flagestad og Øystein Storskogen med fattige et kast foran Chris Nicolai Sunde. I Rekreasjon tok Allan Henriksen ledelsen allerede fra første runde, og økte ledelsen i runde to foran Ole Tom Henriksen og Freddy Haugen. I junior var Adam Hølmebakk eneste deltager, og vant med to solide runder.

Takket være god støtte fra GuruDiscGolf var det også en pro-shop fra hovedsponsor Latitude 64, som var tilgjengelige under hele turneringen og ga både nye disker og utstyr til flere av deltagerne. I tillegg ble det arrangert et ace race i pausen mellom rundene, men siden ingen acet blir alle pengene donert Røde Kors.

Fulle resultater kan sees på turneringens PDGA side.