Endringer i klassene for Oslo Tour 2019

Oslo Tour har vært først med mye, inkludert å introdusere flere amatørklasser for spillere. Vi ønsker å fortsette denne utviklingen, legge tilrette for både nye og gamle spillere i turneringene. Derfor utvides klassevalgene med to nye amatørklasser, for Oslo Tour 2019.

Etter et styrevedtak i Oslo Tour-foreningen vil alle Oslo Tour turneringene i 2019 ha 8 klasser å velge mellom, basert på kjønn, alder og rating. To av disse er nye av året, og er ment for hovedmassen av tourens spillere som er i amatørklassene. Videre kommer vi ikke til å tillate at pro spiller am, med andre ord må man ha et PDGA medlemskap som sier Amateur for å få delta i amatørklassene. Noe å tenke på før fornyingen av medlemskapet der.

Den ene er MJ3, og kommer av lokalklubbers satsning på å få flere juniorer i Oslo. Dette er for alle spillere opp til 12 år (lokal bestemmelse), og som faller inn under Idrettsforbundets regler for Barneidrett. For eksempel vil det ikke holdes score for disse, det blir ingen vinnere men deltagere får noe ekstra for deltagelsen.

Den andre er MA2, som følger det økende nivået på amatørspillere her til lands. Derfor ønsker vi å matche dette, ved å for første gang tilby en høyere klasse for første gang. Denne klassen er åpen for alle, med en maksrating på 935.

Dermed vil klassene for Oslo Tour 2019 se slik ut:

  • MPO – åpen for alle
  • FPO – åpen for alle damer
  • MA2 – åpen for alle med maks rating 935
  • MA3 – åpen for alle med maks rating 900
  • FA3 – åpen for alle damer med maks rating 775
  • MA4 – åpen for alle med maks rating 850
  • MJ1 – åpen for alle opp til 20 år
  • MJ3 – åpen for alle opp til 12 år