Reisebrev fra Lars Somby

Muselunden spiller Lars Somby er en av åtte som mottok Oslo Tour Stipend 2018, for støtte til å dra til EuroTouren Skellefteå Open. Her er hans reisebrev. Denne turneringen ble spilt i hjembyen til Latitude 64 og var høyt oppe på listen over turneringer jeg ville ha med meg i 2018. Banen er i verdensklasse så hvis du du har mulighet til å ta turen så er det å anbefale på det varmeste. Gjengen som driver Latitude 64 er særdeles imøtekommende, og det er også mulig å ta seg en tur innom fabrikken for å se hvor magien blir laget.

Skellefteå Open var helgen etter Tyyni og lur som jeg var så hadde jeg avtalt å sitte på med Stig Setså til Skelleftå. Det er jo kun er rolig tur på rundt 100 mil. Grytidlig dagen etter at turneringen var avsluttet i Helsinki så ble jeg plukket opp av Stig Setså og tre andre Finner i en litt for trang bil. Etter en lang, slitsom og fin biltur så ankom vi banen i Skellefteå rundt kl. tre på natten. Litt dårlig planlegging hadde satt oss i den situasjonen at vi ikke hadde noen plass og bo siden vi kom frem et døgn tidligere enn planlagt. Heldigvis så hadde vi midnattssol så tok vi like gjerne og gikk en runde før vi fikk et par timers “søvn” i bilen.

De påfølgende dagene gikk med til å gå koserunder sammen med Teamkompis, Sigrid med varierende entourage. Jeg hadde ankommet Skellefteå tidlig så det var noen behagelige dager hvor jeg kjørte en gjennomgang av banen hver dag, med påfølgende middag og avslapning på hotellet og selvfølgelig et par besøk på fabrikken.

135 spillere stilte til start i Open og av de så klokket jeg meg inn på en litt skuffende 66. plass med en snittrating på 941. Som så ofte før denne sesongen så var bittelitt off på drive litt for ofte og det blir det fort for mange ekstra kast ut. Løsningen for å unngå litt sleivete kasting er skuffende og forståelig nok mer mengdetrening. Jeg gleder meg allerede til å se hva 2019 bringer 🙂

Tusen takk til Oslo Tour for stipend som gjorde det enklere for meg å kunne bruke såpass lang tid i Skellefteå <3

Med vennlig hilsen

Lars Somby