Reisebrev fra Bluebell Woods Open med Niklas Eriksson

Vi er både glade og stolte av å få støtte Oslo spillere ut i den større disk golf verden, og de fleste i Oslo har nok hørt om Ekeberg spilleren Niklas Eriksson. Han tok turen til en av de vakreste turneringene i EuroTour i 2019, her er hans reisebrev fra Bluebell Woods Open 2019.

55C692AF875147A9AC49C928D4D84A33

Bilde: PDGA Europe

1.mai var i år en gledens dag. Ikke bare var det fridag, det var og reisedag til årets store utenlandsturnering: Bluebell Woods open i Scotland. Med barn i hus så er det ikke lenger turneringslivet som kommer i første hånd. Det gjelder og velge sine fighter og ha en overgripende plan med godsnakking, bestikkelser og hestehandel.

I år var jeg på tur med et godt gjeng fra Sandnes. Etter 5 netter i samme rom som Audun så skjønner jeg fortsatt ikke hva han sier. Men er det noe jeg har lært etter 10 år i Norge så er det att man kommer langt med et smil og en nikk.

Vi bodde over en pub ikke så langt fra banen. Jeg vil si det er gangavstand hvis du har god tid. Men deilig å ta taxi før du skal gå en runde. Taxi var uansett kun 5£, så da ble det taxi da.

Deilig med pils og cider kun en liten trapp ned. Maten var overaskendes god hvis man liker den fritert. Sallat var det verre med. Og sengen var nok aldri ment til å være seng. Men trivelig sted.

Jeg spilte den samme turneringen 2016, så jeg er litt kjent med stedet og banen. Mye er likt men mer er endret. Nye hull, teepads lenger bak og flyttede kurver. Det er ikke mange hull igjen fra sist. Så her hadde jeg en jobb med å lære meg banen. Så da var det fint å være på plass 2 dager før turneringen.

Det man kan si om banen er at den for det meste krever at du treffer dine linjer. Det er mange tre i vegen hvis du bommer. Men det finns alltid en rettferdig fairway. Legg til noen åpne, lange hull og du har en variert og morsom bane. Ikke like morsom når vinden kommer hylendes inn fra Nordsjøen.

Selve turneringen gikk ok. Jeg tror jeg spilte rett rundt ratingen min hvilket er hva som er forventet av meg. Men alltid litt nedtur når man ikke topper formen til en større turnering. Jeg kommer gjerne tilbake neste år da jeg liker både banen og turneringen.