Wet and wild under Oslo Tour Ekeberg

Tredje runde i Oslo Tour gikk i helgen av stabelen på Ekeberg Frisbeegolfbane, i det som bare kan beskrives som særs varierende forhold. For i pausene var det opphold som om at værgudene holdt litt ekstra tilbake, før det pøste ned under rundene. Det så dog ikke ut til å påvirke Håvard Strand og Eirin Brun, som vant Oslo Tour Ekeberg 2019!

Takk til Lene Hubak Fleischer for bilde

Av et fullt felt dukket 86 spillere opp for spille på en turneringslayout av Ekeberg, par 56 med en del morsomme og utfordrende endringer.
Spesielt hull 4 viste seg å være en hard nøtt for de aller fleste, der vi hadde slått sammen to hull for å lage et monster av en par 4. Den hadde høyest gjennomsnitt av alle hull, og var en av tre hull som ikke ble birdiet denne lørdagen. Strekken fra hull 3 til hull 5 var meget avgjørende for resultatene, mens hull 10 var en «must get» der nesten 50% av scorene var birdies.

Hele 9(!) juniorer deltok i konkurransen, dette er en utvikling som er helt fantastisk å få være med på. I Oslo Tour 2016 var det kun to stykker totalt, så langt i år har vi hatt 15. Så dette går veien.

I Open var det hjemmebane eksperten Håvard Strand som dro i land seieren, med to jevne og solide runder. Seieren tok han et kast foran Elverumsspilleren Sigvart Lunder, og det er disse to som også er topp 2 i sammendraget. Vi vet dog at Håvard ikke kommer til Oslo Tour Krokhol neste helg, så om Sigvart vinner tar han seieren hjem til Hedemark.

I dameklassen ser vi dessverre færre og færre deltagere, men det virket det ikke som Eirin Brun brydde seg mye om og spilte over rating i de særs krevende forholdene på Ekeberg. Seieren tok hun fire kast foran Maja Erke.

CTP på hull 10 ble sponset av Natural Born Disc Golfer gikk til Phil Scarampi, som fikk med seg custom printed disk, heavy metal mini og to t-skjorter.
CTP på hull 17 ble sponset av Nordisc og gikk til Martin Noreng, som fikk med seg intet mindre enn 4 nye disker og fitnessbånd.

Stor takk til Latitude 64 og Guru Disc Golf, som sørget for at vi fikk en fantastisk fet spillerpakke med disk, flaske, masse stæsj og ikke minst: sekk og helt ny kurv som ble loddet ut.